Initiativtagare är TV4:s programledare och reporter Ida Björnstad och insamlingen sänds i Nyhetsmorgon på TV4. All insamlad utrustning skänks till Fritidsbanken och därefter finns den tillgänglig för gratis utlåning hos lokala Fritidsbanker i hela landet.


I Trollhättan sker insamlingen i Fritidsbankens lokaler på Bjärkegatan 2 och är öppen mellan kl 10.00 – 16.00, söndag 10 september.


Nu uppmanar vi kommunens alla föreningar att samla in utrustning bland sina medlemmar. Antingen genom att uppmana dem att lämna sakerna till Fritidsbanken den 10:e, eller genom att man kan ta med sig utrustningen till träningen/föreningsaktiviteten och så lämnar föreningen över prylarna under söndagen.


Den förening som samlar in mest sportutrustning får 5000 kr genom Sisu att använda i sin ungdomsutveckling.  Detta är i form av processarbete som genomförs av SISU idrottsutbildarna (Lars Halma) 

Fritidsbanken är en ideell organisation som drivs utan kommersiella intressen. Verksamheten bygger på lokalt och långsiktigt engagemang och finns sedan starten 2013 etablerade över hela landet. Genom att ta tillvara på och låna ut all form av sport- och fritidsutrustning främjar Fritidsbanken ökad spontanidrott, hälsa och välbefinnande samt ett mer hållbart samhälle genom återbruk. Allt är gratis och alla får låna utrustningen i 14 dagar. www.fritidsbanken.se


#GeBortTillSport sänds i TV4:s Nyhetsmorgon den 10 september 08.00 – 11.30. Man kan också följa insamlingen på
tv4.se/geborttillsport, fritidsbanken.se, samt i sociala medier.

 

Adressuppgifter

Sportfiskarna Trollhättan/Vänersborg,
C/O Lars Holmgren, Flundregatan 12,
46133 TROLLHÄTTAN

Leasad Webbsida


Levererad i samarbete med THN Data

Adressuppgifter

Sportfiskarna Trollhättan/Vänersborg,
C/O Lars Holmgren, Flundregatan 12,
46133 TROLLHÄTTAN

Leasad Webbsida


Levererad i samarbete med THN Data

Vi testar en "NY" app. Denna gången en PWA variant.

Denna ska fungera lika bra på alla enheter.

1.Läs av QR-koden med mobilen
2. Spara på hemmaskärmen
3. Klart.

Share This
Nyheter10 september arrangeras en nationell insamling av sport- och fritidsutrustning under namnet #GeBortTillSport.