Flugor är ju alltid ett hett ämne när man är flugfiskar ”vad tog den på” kanske den vanligaste frågan flugfiskare i mellan och alla har ju sina egna favoriter, jag med.
Borstmaskar är mumma för havsöringen men oftast är det komplicerade bind historier.

Tänkte jag skulle vissa er en enkel men väldigt effektivt mönster på en borstmask. Mönstret kom jag på när jag kom i kontakt med ett syntetiskt hackel som heter Crystal & Tri- Lobal Hackle för några år sedan, finns i ett antal olika färger och storlekar, man kan göra väldigt fina wooly buggers av det med.

 

Det här är allt som behövs
Krok: Streamer st 6-10
Förtyngning: Guldhuvud 4 mm
Stjärt/Kroppsmaterial: Crystal &Tri Lobal Hackle black size 3/4
bild2 Trä på en guld kula och fäst kroken i städet. Bygg upp ett underlag med bindtråd för guldkulan så den centreras och fäster ordenligt på kroken. Gör en wipfinish, klipp av bindtråden. En droppe snabblim på underlaget och tryck på guldkulan.
bild3 Fäst bindtråden bakom guldhuvudet och linda bakåt till i höjd med hullingen. Ta en bit Crystal & Tri Lobal hackel och fäst in den plant på kroken i mellan hackelfibrena så som på bilden. Lägg den främre biten av Crystal hacklet bakåt och gå fram med bindtråden till guldhuvudet.
bild4 Linda Crystal hacklet framåt i glesa varv, tänk på att dubblera hacklet när ni går framåt så att ni inte binder ner hackelfibrerna. Bind in Crystal hacklet, gör en wipfinish, klipp av tråden och avsluta med en droppe snabblim.
Kärnan på Crystal & Tri Lobal hacklet är ju en flätad historia så man måste lägga en droppe snabblim längst bak på hacklets kärna annars har ni ingen bakkropp kvar efter några fiskar.
Enklare än så här blir det knappast och den fungerar riktigt bra så bind upp några och ut och testa på havsöringarna. Om ni har några frågor så är det bara att slå mig en signal.
   
Av: Mikael”tolle”Thorvaldsson  
Din shoppingvagn
Bind en egen Borstmask