Nu när det är flugbindningstider och det är dags att fylla asken med nya kreationer så kan det vara kul att binda på ett litet annorlunda sätt. Flugan jag kommer att vissa er den här gången är väl inte så mycket flugbindning egentligen, mer limma, men det blir likväl en grym fiskefluga.
Myror är godis för fisken, balsa myror, bindtråds myror, foam myror plus några till, jag har fiskat med dom alla utan att få det där riktiga förtroendet för någon av dom som är så viktigt för oss flugfiskare, för det vi tror på fungerar ju alltid mycket bättre så det var bara och börja experimentera.
Resultatet blev Glomma myran, en myra som ligger väldigt lågt i ytfilmen som den naturliga myran som hamnat i vattnet.

 

2_1
Det här behövs
Krok: Här använder jag en hullinglös krok st 11 Tiemco 103bl, eftersom jag till 90% fiskar harr med dem och returnerar 99 % av mina Harrar. Man får ju en hel del harr!!!!!!!!
Fram och bakkropp: Frigolitkulor
Lim: Devcon 5-minuters
Färg: Svart och röd hard head från Loon
Ben: Här använder jag borst ben, tex. från städborstar , diskborstar finns i en massa olika färger och storlekar bara ut i affärer och leta.
2 2 Tryck fast två frigolitkulor och måla dom svarta, Använd 2 olika storlekar (större bak mindre fram). Ska ni göra en stackmyra så målar ni bakkroppen röd.
2 3 Blanda nu fem-minuters epoxy med lite svart hard head och forma bak och framkropp med din dubbingnål. Försök att få så tunt lager med blandningen som möjligt så den inte blir för tung. Till stackmyra så använder ni röd hard head till bakkroppen. Snurra eran myra runt så att limmet fördelas jämt.
2 4 Nu är det dags att ta fram bindtråden och binda in benen, ett par bindtrådsåttor och lite snabblim på varje benpar sen böja dom till den form ni vill ha dom. Lättast att böja benen är att ta eran dubbingnål, värma spetsen i 2-3 sekunder och trycka den mot stället där ni vill ha vinkeln på benet samtidigt som ni böjer på benet, öva på ett par borstben innan ni ger er på myrans ben så ni inte bränner av dom.
2 5 Vingarna på flygmyrorna är gjorda av medallion sheeting. Nu är ju inte stackmyrornas bakkroppar så här röda i verkligheteten men det är något med harrar och rött, dom bara älskar den färgen. Sen har jag aldrig sett några spent myror men det fungerar hur bra som helst det med. Lite Gink på innan fisket så har ni en välfiskande myra för Harrarna.
   
Av: Mikael”Tolle” Thorvaldsson
 
Din shoppingvagn
Bind en egen Myra