Ett nytt inslag på våran nya hemsida kommer att bli den här sidan. Vem är då jag, heter Mikael ” tolle” Thorvaldsson, fiskat sen krypåldern, rötterna i norra Värmland, flugfiskat och knutit flugor i 20 år.

Har en av Sveriges pionjärer inom svensk flugbindning i släkten Lennart ”fido” Bergqvist, kanske fått något därifrån, kan ju alltid hoppas på det. Flugbindning är min stora passion, öring, harr, röding, regnbåge och havsöringsflugor blir det så det kommer bli en hel del flugmönster på den här sidan plus en hel del reportage från mina fiske äventyr och annat smått o gott.

Ni som är intresserade av att lära er flugbindning och flugfiske är mycket välkomna att hänga med i vårat gäng, tjejer som killar, nybörjare eller mer erfarna flugfiskare och flugbindare på våra kurser, bara slå mig en signal eller kom förbi våran klubbstuga någon tisdags kväll och kika in.


Att Väva Trådar till Lockande Mästerverk

Flugbindning, en fängslande konstform som kombinerar hantverk och lockelse, är en praktik som lockar in entusiaster från alla hörn av världen. Det handlar om mycket mer än bara att skapa lockbete för fisket; det är en subtil dans av trådar, fjädrar och material som förvandlas till små konstverk som simmar i vattnet.

Vid första ögonkastet kan flugbindning verka vara enkelt, men det är en konst som kräver tålamod, precision och en djup förståelse för både material och fiskens beteendemönster. Varje fluga är som en egen liten saga – en samling av noga utvalda material som är utformade för att imitera insekter eller andra byten som fiskar hoppas fånga.

Det hela börjar med kroken, grunden för varje fluga. Sedan följer en förtrollande process av att binda trådar och fästa fjädrar, päls och ibland ännu mer oväntade material som glimmande trådar eller gnistrande pärlor. Det är som att skapa en miniatyrscen med hjälp av naturens eget sortiment av färger och texturer.

Den som ägnar sig åt flugbindning är en mästare i att observera detaljer och replikera dem med skicklig precision. De tar hänsyn till allt från vattenströmmar och ljusförhållanden till fiskarnas födosöksbeteende. Resultatet är flugor som inte bara lockar fisken till hugg, utan som också respekterar naturens komplexitet.

Denna konst går bortom själva bindandet. Det handlar om passionen för utmaningen, om kreativiteten som flödar när olika material samsas på kroken och om den spänning som kommer när flugan för första gången dansar på vattnets yta. Flugbindning är en hyllning till naturen, en kreativ utlopp och en möjlighet att lära sig mer om ekosystemen som omger oss.

Så oavsett om du är en erfaren flugbindare eller nybörjare som bara börjar utforska detta fängslande hantverk, låt dig dras in i världen av flugbindning. Det är en resa som inte bara handlar om att locka fiskar, utan om att fördjupa förståelsen för den vackra och sköra balansen i naturen.

Du kan hitta exempel på hur man binder olika typer av fiskeflugor på dessa webbplatser: Fly Tying For Beginners (The Ultimate Guide) – Fly Fishing FixHow to Tie Flies for Fly Fishing (with Pictures) – wikiHowFly-fishing Tying : 12 Steps (with Pictures) – Instructables.

 
Din shoppingvagn
Flugfiske